Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 4 oktober 2009

Slutet närmar sig med stormsteg..

Oktober... om man hade möjlighet så hade man tagit ett par veckor ledigt nu och seglat omkring i skärgården alldeles själv. Ingen trängsel i hamnar (longside hela tiden) det vore helt grymt. Varför gör man inte det bara?

Istället ägnas energin åt kommande avrustning och torrsättning. Ser väl inte riktigt fram emot detta men visst, när det är klart så känns det väl skönt ett par veckor.. sen börjar längtan.

Hur som, har jag hittat en ny "TräJesus". Skall bli kul att se vad denne kan åstadkomma. Min gamla TräGud har tyvärr inte tid för vår fina båt. (Han sköter Regina (Wallenbergs lilla segelbåt) och får säkert bättre betalt där). TräJesus får en liten hörna som testprojekt och så kan den bli mer om det funkar. Avsikten är att gå över en del av inredningen och få tillbaka glansen där det saknas.

Men än är inte slutet här..bara ångesten. Nästa helg går enl. tradition Theoseglingen av stapeln och losskastning beräknas till 09.30 lördag oavsett väder.. :) Sen jobbar jag för en en sista helg med familjen helgen efter och en helg med avrustning. Sen är det tvärslut så jag beräknar att gå ur vattnet i slutet av oktober.

Att göra listan är ännu inte klar utan den publiceras först efter torrsättning. Men det ryktas om ett AIS system... en del träjobb och så skall genuan ses över och tvättas (svindyrt). Storfallet skall bytas.. ja det blir nog en gedigen översynslista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar