Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



måndag 16 augusti 2010

Josephine af Napoleonviken...

Semestern fick ett snabbt slut och därefter har jobbet tagit all min vakna tid... men vi har förflyttat Josephine per motor två helger i rad.. till Nappeviken. Denna underskattade vik har nästan allt. Vi kan tycka det är rätt skoj att ligga och njuta av spektaklet i någon hamn eller vik ibland.. Det var någon som uttryckte namnet "3-fas viken" för det är väl det ända som saknas.
Napoleonviken norr om Små Dalarö i höjd med Tyresö ligger perfekt i fråga om avstånd från"basen", 2,5 tim så ligger man fastgjuten i kaj. Passar oss bra efter en tuff vecka på jobbet. Låter lite tråkigt men under åren har man sett de flesta klipporna i skärgården och skall man bara ut någon helg så känns det som man få mest valuta för nedlagd tid att parkera i närheten. Visst man missar själva seglingen det är trist men vi har ju seglat fram och tillbaka över östersjön i år så vi har nog fått vår vind i seglen. Sen har vi ju så klart våra små matroser som gärna vill fiska, bada och leka och då hamnar man för eller senare i Nappeviken, som bortsett från alla detta är extremt skyddad särskilt för vindar från V-N-O men man kan även hitta skydd för Syd..

Här träffar man de mest märkliga människor...


Vi har legat två hela helger i Nappeviken tillsammans med vänner från olika båtar och båda helgerna har det intagits kräftor i stora lass med tillhörande ädla drycker. Första helgen fick vi oxå uppleva ett rejält åskoväder mitt i natten. Otroligt mäktigt när hela viken lyser upp och mullret dånar mellan bergen..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar