Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 8 maj 2011

She is fast....

Här ligger hon efter att genomförd provtur utanför Lidingö, det var helt underbart!

Allt skulle vara klart i fredags men det var det så klart inte, kylfirman kom inte tyvärr. Så det vara bara att lasta ombord segel och skriva på leveransen av Galatea och kasta loss och smyga ut på Baggen för att ta oss hem till Gåshaga Strand. Lite underligt denna långa resa att byta båt är nu på väg att vara över. Jag flöt ensam hem genom Skurusundet och fick hjälp att förtöja på Gåshaga. Lördagen började med att klä på Galatea sina segel efter att inte haft dem på sig på flera flera år... Allt gick över förvänta. Sen satte jag och min älskade fru igång med Rent Skepp... mao byssan och toaletterna fick sig en kur av det mesta inom rengöring..
Sen fick AnnaKarin den briljanta idén att vi skulle testa henne...jag var inte sen att haka på och vi kastade loss och satte hela stället... vilken syn! Vilket segelställ... en grymt fin Genua 1 av minsta storleken typ 130% i fin spectra och en kevlar stor med stor akterrunda... Hej hopp detta kommer bli en snabb båt..
Och mycket riktigt pep hon iväg och vi loggade 8,3 knop som bäst i 5-6 m/s... Bra början! Här skall det åkas vilken känsla hon uppför sig annorlunda än Josephine som behövde lite mer startvind, Galatea kändes initialvek men slutstyv vilket är kul när man seglar i skärgården.

Master unit... Plotter,radar ST instr och autopilot.. det blir bra det.

1 kommentar:

  1. Vilken magnifik insats inför sjösättning och vilket magnifikt skepp! Lite grejjer kvar att fixa men det råddar ni snabbt. Skall bli jättekul att få se henne i verkligheten. Varför du ungarna en Rib och inte en 2-krona? :-)

    Allt gott!
    Sveas besättning

    SvaraRadera