Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



måndag 1 oktober 2012

Sista etappen..

Allt har ett slut så även denna tid.. Sista dagen på Gotskan blir magiskt varm och skön, men det börjar dra ihop sig efter att ha legat ute nu i en månad så är det tid att sätta kurs mot Stockholm. Vi separerar hela eskadern som sätter kurs mot olika håll. Bistert men sant.. men vi väljer att göra en avslutning via Sandhamn sista helgen. Vi drar upp ankaret från vårt älskade Gotska Sandön för i år och klockan är strax efter 17. Det blåser en SO på 7-9 m/s och vi tänkte nog först dra in mot Utö men då vinden är bra och rätt så siktar vi in oss på Almagrundet och vi får en fin fart.

Vi går ut och upp förbi Kopparstenarna och få god fart på ca 8 knop i en slör.
Kvällen kommer sakta och vi forsar fram emot Sandhamn dit vi kommer runt 1 på natten. AnnaKarin var klart skeptisk till att vi skulle få plats i Sandhamn sista fredagen i juli mitt i natten.. Jag hade en lite idé om att någon boj vid Löken skulle vara ledig... och det var en helt ledig för just oss... :)
Det var med en stor portion tur och lite skicklighet som vi sladdar in vid Löken och konstaterade att det fanns en boj ledig. Det var bara att kroka i och rasta Sam och sedan slänga sig på bingen. På morgonen ringde vi in och bokade vår "egen" plats på stora bryggan.. En liten sista utflykt med gummibåten och solade och fikade på en klippa.. sedan var vår plats klar för förtöjning


Det kändes skönt att få ta en löptur och softa med ett glas vin vid poolen på Sea Club som avslutning på en härlig semester.



Vi hade en skön lördag och valde Seglarresturangen för avslutningsmiddag.

Det går att få mysigt även på Sandhamn..

 Mamman och Oscar



Pappan och Abben
Vi går in till Lidingö på söndagmorgonen och sätter tamparna i kajen kl 13.45 efter ca 800 nm...  utmed vår ostkust. Två gånger Gotskan totalt fem nätter, två gånger Visby.. bra kämpat :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar