Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 1 juni 2014

Ipixuna... a master piece!

Finn ett fel... 
Ipixuna en Swan 82 FD. Om någon bett mig välja en båt vilken som helst i syfte att segla med så hade inte Ipixuna varit ett svårt val. En magiskt vacker båt, i mina ögon en av de vackraste Swanbåtarna som byggts.. Nu har hon dessutom gjort en ansiktslyftning hos Nautor och fått nytt teakdäck och ny färg på skrovet.. och säkert lite till.. 
En fröjd att vila ögonen på och säkert en grym seglingsmaskin.. 
Liten men naggande god, man fick lite putsångest och tankarna på större båt satte fart igen.. Det är kanske nu man skall byta eller? Nu är det hög tid, det finns massa fina båtar till salu...! och eller inte.. man kanske ska segla och vara nöjd ett tag..!? Vet knappt om jag orkar sätta igång ett bytabåtmod... menmen det kommer en dag då vi skall upp i storlek och Ipixuna är helt klart ett bra alternativ...... ;)
Vi hade bokat segling med Wischer och vi gick till Sandhamn och låg stilla fredagen, vädret var inte så bra och alla ville stanna.. skönt, man kunde springa ön runt och sitta vid datorn några timmar.. Bortsett från vårt dreglande över Ipixuna så var det en toppenfredag trots trist väder..Lördagen satte vi av mot Murtö Bunsö och seglade i lätta vindar med regn som inslag.. och tog sikte på kajen och fick longside. En superskön kväll med campingkänsla på kajen med donkvin och grillat.. 
Upptäckte att vi seglar alldeles för lite i helgen.. ett getingbo på seglet.. morr. 
Söndagen innehöll ett strålande väder och platta vindar... vi saxade vårt lilla försegel och satte ut ett spinnakerskot och fick ut seglet helt okey.. fick en fin segling upp till Baggenstäket som var jobbigt grunt i dag pga lågvatten. Men vi kom igenom utan bottenkänning.. puh 
Under helgen deltog min bror i seapilot2star.. kul att följa på AIS Oxelösund-Visby-Oskarshamn och tillbaka till Oxelösund.. Det blåste bralla första delen och det var en coolt att alla klarade sig runt!
Min egen lilla flotta på Marintraffic appen... Min bror seglade på High Five 

Vann det gjorde den här skönheten, S/Y Refanut med Fredrik Wallenberg som skeppare och Gutsaf Dyrssen som besättningsman.... job well done!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar