Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



torsdag 13 augusti 2009

Efter Gotland...tog vi smultronstigen






Vi var först med att bevittna krocken mellan Gotlands båtarna när vi kastade loss från Nynäshamn... Helt sjuk känsla när vi gled förbi och såg det sargade skrovet och var helt övertygande om att här har blod flutit och många måste vara skadade, vi fick senare vet vad som hänt och att inga hade skadat sig. Otroligt om man ser den bild. Tur som sagt men klantigt av befälhavarna. troligt den mänskliga faktorn..tror jag. Vi fick i allafall möjligheten att köra lite radar till allas stora glädje.. Abbe&Oscar tyckt det var spännande då dimman var grymt tjock hela dagen. Nu kommer det en båt om styrbord och man kunde skymta en båt i dimman. Vi hade bestämt möte med ett kompisar på ön Lacka som ligger på södra Mysingen. Jätteskoj ö som tillhör Nynäs Segel Sällskap. Bra alternativ istället för Nynäs eller Östermans fladen.


Därifrån gick vi ut möt Huvudskär och låg en natt vid Gillöga som var en mysig vik och fortsatte sen till Biskopsön som var full av segelbåtar. Bad och grill och lite sol faktiskt.. Dagen efter forsatte vi till Bullerö för att möte min bror med familj på sin Sweden Yachts 36. Vi lekte ett par dagar och kom ändan till Hallskär...2 nm.

Hur som allt det roliga har sitt slut och vi motoriserade hem en kväll hela vägen från ytterskärgården, packade bilen och for till Loftahammar för rekreation..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar