Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 6 september 2009

HÄRSÖ vilket underbart ställe....

Vi kom iväg i fredag kväll vid 18-tiden och hade kraftig motvind hela vägen till Härsö där vi stannade hela helgen med Stenka och High Five. Vi förtöjde vid 21 tiden och då hade mörkret lagt sig som ett täcke över skärgården. Natten till lördagen blåste det "bralla" och det ven i riggen än fast vi låg i lä. Men det är så kul att ge sig ut på lite nattnavigering och skärgården blir ju snabbt tömd på båtar i september. Agnar från vetet... men det är fortfarande ganska varmt när solen äntligen visar sig.
Vi badade bastu och kusinerna lekte och det var en skön dag i skärgården, Kvällen avnjöts med grillning och knytkalas på bryggan.


Total distans i år är 829 nm plus 35 nm(glömde nolla räkneverket) 544 nm sedan semesterstarten. 5,1 knop är medelfaten under sommaren och en toppnotering på 9,7 knop. Den satte vi i överfarten från Visby till Nynäshamn i juli.





Vi gick upp 07.30 kastade loss 07,59 drog oss ut och startade motorn när vi fått upp ankaret för att inte väcka våra grannar. Barnkalas stod på dagens agenda så vi var tvungna att komma hem tidigt. Vi fick en underbar tur i nästan bleke inte en båt och en vacker morgon gled vi upp till Gåshaga. Nästan lite trolskt

1 kommentar:

  1. Instämmer att helgen blev trevlig med bastubad och bryggliv. Måste berömma dig för avgången från Härsö. Tänk om fler startar motorn först när de har dragit ut sig med ankaret. Snygg blogg. High Five.

    SvaraRadera