Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



torsdag 8 september 2011

Efter regn kommer solsken


 Vi kastar loss från Byxelkrok för att ta oss ut till Gotland, Efter ett  par timmars segling norr om Öland så kommer stiltje. dimma, regn och sjöhävning... där ligger vi och guppar ett tag innan vi tröttnar på att seglen står och slår fram och tillbaka. Motorgång par timmar sedan kommer vinden och vi får en fin avslutning på överfarten till Visby i 8-9 m/s halvvind rätt in i stora hamnen.. Visby denna vecka är sk Stockholmsveckan... en skön kontrast till det lugna om man så säger..
 Det hysteriska joggande når sin kulmen under Visbyveckan och det blir en kamp om vem som orkar längst.. Röda flaggan intill Snäck blir det längsta som nås. Vädret blev som utlovat mycket bra, sol och sköna dagar i Visby. Det hände en incident under veckan då en ung man i livets försommar (30 år)drunknar i hamnen tio meter från våra båtar. Stämningen i hamnen byts från dunkande musik ombord på de stora motorbåtarna till allvarsam medvetenhet att havet ger och tar.
Lite gummibåtsåkning utanför pirarna är väldigt uppskattat.
 Nästan all fick vara med... far och söner njuter i sittbrunnen
 Visby tillhör en av våra favoriter i Östersjön. Det känns som man kommer till ett annat land när man närmarsig kusten från havet. Det är en mysig hamn med mycket liv kring hamnen och en väl fungerande organisation driver hamnservicen. Vi passerar Visby varje år det har vi gjort i 10 år..
 Barnen till antalet sex bestämde att vi skulle till Kneipbyn... hej och hå om man vill trängas och stå i kö och bada lite till en inte alltför billig penning så är detta vad man söker...
Galatea akterförtöjd..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar