Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



fredag 23 september 2011

Forts. på sem. Vi går mot Sandhamn

 Vi gjorde ett tappert försök att lämna divisionen sista veckan och seglade iväg till Biskopsön för att vara lite själva med familjen. Det blev tomt efter tre veckor tillsammans med Svaaja och Stenka.. barnen pysslade, badade och det var lugnt och  skönt... ett par timmar innan Abbe frågade när kommer Julia och Amanda... Vi låg nästa helt ensamma i viken under natten vilket kändes konstigt då den är otroligt populär, vi kollade de vädret en extra gång och undrade om det skulle bli storm eftersom vi var så själva här..typ 4-5 båtar mot normalt 50 båtar..
 När vi sovit ätit och badat så bestämde vi oss för att dra vidare och satte kurs mot Sandhamn, vi hade ev. date med fam. Nyman/Slåtteby där  som hyrt en Linjett 40... (vi blir visst aldrig av med Linjetterna...) Vi ringer och bokar en topp plats i Sandhamn antigen framför resturangen eller mitt emot bensinstationen, vi tar "longside" mitt emot bensinbryggan.. Vilka ligger inte där? 10 meter bort ligger Svaaja.. vad skoj att träffa dem haha och det blir ett kärt återmöte.
 Första kvällen tillsammans firar vi genom att äta middag på terrassen på Seglarresturangen sedan tar vi en promenad och tittar på solnedgången och tar lite familjebilder..
 Crew Svaaja the Carnemarks...
 Vi ligger stilla två nätter i Sandhamn och efter sommarens bad i havet så tillbringas hela dagen på Viamare Sea Club.. med bad..mat och så lite bad..i poolen..och lite vin på det :)
Tidigt på morgonen kom det in en Hanse.. nej en sprillans ny Swan 60 för bunkring. En transportsegling mot Palma i medelhavet för leverans av båten till sina första ägare. Där efter skulle båten vidare till Newport. Ja vad skall man säga häftig båt, riktigt cool men helt utan Swan karaktär. det kunde ha varit vilket massbygge som helst på lite håll... rätt eller fel?! Det är ju själva fan att när det kan bygga sådana fantastiska fartyg varför kan de inte få lite karaktär.. det var ju till trots så att Swan blev så berömda för att kombinera seglaregenskaper med design och kvalitet.. snipp snapp snut..
 Galatea brer ut sig på sin longside plats
Nyman & c/o kom till slut.. och vi flyttade in på KSSS seglarresturang för en trevlig middag... barnen nu till antalet åtta härjade fritt i Sandhamn under kvällen....

La dinnér
Nu är det slut.. vi kastar loss frän Sandhamn för att få en sista naturhamn på semestern och drar oss söder ut mot Långviksskär och hittar efter mycket långt letande en läplats.. felnavigeringar dåliga sjökort gjorde letandet surt.. Svaaja passade på att kolla kölinfästningens hållbarhet i samband med förtöjning.. lite surt tyckte skepparen men den satt kvar.. :)

En perfekt platå för grillning och mys.. Sam var lite sjuk då han på natten innan hade hoppat ner från soffan ombord och landat i ett bordstativ.. så honom fick vi investera (ytterligare) 2500 kr i för att konstatera att han blir nog bra om någon vecka...  Nu är han ännu surare än innan ..

 Galatea.... andas ut efter slingerturen i Långviksskär arkipelagen..
 Skepparen....även han andas ut efter nästa fyra veckor och 750 Nm, allt har gått bra och inget har gått sönder.. då är man nöjd som skeppare och kan sakta men säkert puttra hem med en fin båt ännu finare..
"Abbe på Berget" som vi döpt om honom till, detta är en av våra älskade söner som har egenheten att inte vara på däck när vi seglar.. då leker han med bilar eller spelar playstation..eller kollar på film.... eller sitter vi Internet... det blir nog en seglare av honom med en vacker dag.. mysig är han i allafall..oftast :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar