Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 18 september 2011

Tre veckors väntan äntligen över...

Murtö Bunsö.. en underskattad vik...
Losskastning och gång mot Murtö Bunsö. Vi sätter segel efter Baggen och slörar i ett sakta gemak ner över Ingarö- och Jungfru-fjärden.  Vi har en date på Murtö Bunsö med Svaaja/ Carnemarks som vi inte träffat sedan semestern.. Vi anländer från olika håll samtidigt precis innan någon drar ner rullgardinen och beckmörkret lägger sig. Här en bild på nya plottern installerad och fungerande..AIS.
 Skymningläge över Ingaröfjärden
 Det behövdes ingen lång övertalning för att få besättningarna att ligga still på lördagen.. det fanns dessutom ingen vind att segla i och vi hade guldplatsen i viken och det kändes lite sommar när solen stekte på för kanske sista gången denna sommar.
 Skepparen vilar ut på SB gångbord..
 Två gamla kompisar möts Svaaja & Galatea
 Vi hade förmånen att få äta svenska kräftor till förrätt fiskade av fam. Carnemark i Östergötland.. otroligt gott och trevligt sedan grillades det kött och vi hade middag för åtta levande ombord plus sur tax.
 Pannlampa är bra att ha i mörker..


Fullt ös medvetslös... Abbe, Oscar Amanda och Julia.. då kan vad som helst hända.. men vi hade en jättetrevlig kväll och vi fick en superfin segling i slör 7 m/s upp till Baggestäket.. där vi tog ner trasorna och puttrade hem nöjda, glada och kanske lite färdiga med segling för i år kändes det som..tyvärr. Själv hade jag nog kunnat hålla ut fram till november men helgerna är ta mig tusan fullbokade långt i förväg. Är det inte fotboll eller kalas så är det en jobbhelg.. jaja så är väl livet men vi fick som sagt en fin avslutningshelg med sol,bad (sant) trevligt sällskap och mycket god mat..och sist men inte minst fin segling. Vad kan man mer önska sig? Inte vet jag..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar