Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 26 oktober 2014

Ingen segling denna helg heller...


Det känns som vi närmar oss slutet.. hade hoppats på segling denna helg, nu när vi fått trådlöst bredband och ny  LED-tv... men väder och vind lockade inte besättningen... men det blev lite mysmeck i alla fall.
Men vi hann med lite andra saker så som att sortera och bära ombord uppbörd.. montera  upp ett utombordfäste samt flytta ankarfäste i altern.
På onsdag kommer en mattläggare och valet är just nu den mörkbruna. 
Och så fick ribben sin sista tur till varvet för välbehövlig vila i vinter. nu har hon legat i 
i två vintrar och det dax för lite underhåll under vattenlinjen.

5 kommentarer:

  1. Hej Pelle,
    skönt att se att du är tillbaka igen... kan förstå att de inte ville följa med pga av väder här i Göteborg har det varit skitväder hela helgen även om vi tog upp vår Flirt förra helgen och jag bara pallade upp henne så att däcken är avlastade nu i eftermiddag.

    Vixen ser imponerande ut, snygg kärra jag såg henne i Smögen i somras på den beryktade Seglarveckan...

    SvaraRadera
  2. Tack snälla, vad har du själv för båt? Smögen, berätta!

    SvaraRadera
  3. Hej, försökte lägga in en bild här men det gick inte. Vi har en gammal Admirals Cup båt från 1981 som vi renoverat under 5 år, sjösättning i somras, finns lite klipp på youtube, thursday evening sail ior 1-ton racer o googla flirt of paget. Inte min avsikt att "kapa" din blogg.

    Det var inget spektakulärt om man inte är nördig som jag i alla fall är... Vi låg ett par nätter i Smögen vecka 30 på den "lugna" sidan då Vixen kom in och la sig på party sidan. Ser ju det segelplanet på långt håll och jag följde henne in i hamnen.

    Det är nog bra för henne att någon som bryr sig har tagit över för hon behöver lite kärlek, imponerade att ni fixat EFTER säsongen.

    //L

    SvaraRadera
  4. Roligt skall titta på den! Vixen som hete free Wind hade 1300 Nm på loggen när vi hämtade henne har nu 1850 Nm... så jag tror hon mest använts som flytande sommarstuga i Långedrag. BB bog är lite oxiderad och akterspegeln med fixar vi vår. Lättare att få tag i båtmeckar på hösten än våren då vill alla fixa../Pelle

    SvaraRadera
  5. Om Galatea såg mer ungdomlig och snabb ut så ser denna mera direktörsmässig och pampig ut! Lite som att gå från en Mercedes C-klass med AMG-styling till en E-klasskombi.

    Tredje bilden från slutet i detta inlägget ser hon verkligen maffig ut.

    Hade dålig kolla på X-Yachts innan men efter att ha läst på lite så tror jag definitivt inte detta är något form av nedköp!

    Grattis!

    SvaraRadera