Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



torsdag 8 juli 2010

Kasta loss 2010..

Vilken vår, massor av jobb.. så äntligen var det dax för sommar segling och vi kom i väg den 1 juli. Första veckan var vår son Oscar på seglarläger så vi beslöt oss för att parkera på Murtö Bunsö ett par dager och lugna ner oss. Där träffade vi segelbåten Svaaja med familjen Carnemark som valde att följa oss i kölvattnet ett tag. Efter lite bunkring på Karlslunds marina bar det av via Vitsgarn till Gotska Sandön. Tyvärr var det dikt bidevind så det blev till att kryssa halvvägs till Rigabukten innan vi sent om side anlöpte Gotskan. Men vilken Gotska, sol från klarblå himmel och lätta vindar slöt upp. Efter någon dag dök även min bror med familj upp i segelbåten Stenka.



så nu var divisionen samlad. Sex barna lekte och hade fantastiskt kul, vi behövde bara släppa iland dem så lekte dom hela dagarna.

Team Gotskan 2010.. Andrea Oscar Julia Abbe Amanda och Olivia. Konstigt att de inte är så självgående hemma. Man kanske skulle bo på Gotskan. En annan fördel med Gotskan är att mobiltelefoni och mail inte fungerar så bra... Vi låg på nordöstra sidan under tre dagar och flyttade sen till Franska Bukten vilken kan rekommenderas. Mycket fin sand :). I år gav vi oss iväg vid 8 på morgonen och satte segel mot mot LauterhornFårö. Bra tryck med med en 8-10 m/s forsade vi ner på fyra timmar och fick fina platser i hamnen. Idag blåser det mer än vi blivit lovade så det blir nog en dag på landbacken innan vidare färd mot Visby..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar