Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 25 juli 2010

Nynäshamn vs Sandhamn.. det är frågan det..

Viamare Sea Club i Sandhamn är riktigt bra för barnfamiljenr.. här kan barnen bada pool och föräldrar kan vältra sig i baren....
Sandhamn är alltid kul att komma till om man har överseende med extremt dålig service och dåligt underhåll av anläggningen. Kass personal och inget fungerar men sen så... Man kan ju alltid köpa en ny KSSS flagga till det facila priset av 695 kr!!! Kan max kosta 2 kr att producera. Men här var det dax för ännu ett resturangbeök på Seglarresturangen vilket var positiv överraskning.

Det går att bada även i Nynäshamn


Nynäshamn är ett liten smultronställe... här finns förutom Systembolag och lite andra butiker så också Fiskbutiken där man kan köpa rökta räkor vilket varmt kan rekommenderas. Vi låg kvar en dag extra då familjen Lundgren kom på besök i sin sprillans nya Dufour 405. En superfin båt som får en att fundera på meningen med att driva vårt lilla skepp. Detta försvinner dagen efter då vi går ut mot Huvudskär och vinden ökar till 14 m/s och hon tar oss majestetiskt upp mot Sandhamn där Stenka ligger.





















Vi drog upp ankaret och satte kurs mot Nynäshamn. En segling som med tiden blev rätt lång. 55 Nm tog 11 tim vilket ger 5 knops snitt fart. Sista timmarn gick vi för motor i bleket och besättningen sov gott. Vi förtöjde vid 01.30 och somnade ovaggade... Men fram kom vi.




1 kommentar: