Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 18 juli 2010

Lauterhorn to Visby

Vackert bild på vacker båt på vacker plats... tagen av vacker.. eheheh

Longside vid hamnkontoret är aldrig fel. Lite förhandlingar med hanmkapten Bosse så har jag nu hans mobilnummer... kan köpas dyrt.. :)


Lite cocktail ombord på Josephine med familjen Björkholm och vårt team Carnemark och Levin. Kvällen fortsatte på nyöppnade resturangen Strand invid Kallis. Ett lätt sällskap på 14 pesr fick bord utan att boka bord. underbar mat och trevlig personal, kan varmt rekommenderas.



Vi seglade ner mot Visby men den utlovade västanvinden var helt klart sydligare än vad som utlovats. Till slut gav vi upp och laddade batterierna med motorgång i 10-12 m/s rätt i näbben.. inte direkt Josephines favorit men fram kom vi till slut... trötta och urblåsta..




Lauterhorn var en lite mysig bekantskap som är värd besöket. Tyvärr fanns inte den lilla mysig fiskeresturangen som vi hoppats men vi hade det bra ändå, lite trångt men det gick med skohorn att få in alla båtarna.





Vi lämnade Gotskan då det var daxs för lite civilisation, även en underbar sandö kan behöva bytas mot lite landström och vatten.. vi hade en superfin segling ner mot Fårö och Josephine var snabbats då det blåste 7-9 m/s, kändes rättvist att vi skulle vinna då vi seglade med en Sweden yachts 36 och en sprillans ny Linjett 40.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar