Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



onsdag 21 mars 2012

Första båten i vattnet av Svinninges vinterbåter..

Det blir första gången för mig att vara snabbast i vattnet. För ett par år sedan var vi femte båt i men "målskottet" är viktigast..
Studiedag i skolan så Abbe och Oscar var med för första gången. Allt flöt på och Galatea vinglade ner i vattnet lätt svajande.. lätt stress infann sig som vanligt.

Hon är rätt hög och med masten på blir hon känslig för vind och ev. stenar på backen. Men ner kom hon och hon var tät... tacka tusan för det men man vet aldrig om något rör eller ventil gått sönder under vintern. Väl i vattnet så startade hon på ett kick.. så lätt och så fint. Alla systemen fungerar väl men är dock lite irriterad över den nya tryckvattenpumpen som inte låter så kul. Detta måste åtgärdas.
Efter att vi städat bort vaggan om ca 300 kg så satt vi kurs mot Lidingö.. lite kallt men friskt. Vi mötte en annan seglare i Waxholm annars så var vi rätt ensamma. Vi förtöjde 15.30 "longside" på Gåshaga.. All system check... Nu börjar rustningen och seglen skall på på lördag, så med lite tur kan det bli segling nästa helg... Tänk det vore en cool grej att kasta loss i mars... och få skärgården för sig själv. För det lär väl inte vara trångt i hamnarna. Skönt att var på väg igen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar