Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 25 mars 2012

Klart att kasta loss... 24 mars 2012

Lördagen var avsatt för segelsättning och experthjälp hade kallats in. Det är lite pyssel att sätta storen då den är utrustad med en väldigt bra Harken skena.. men den kräver tålamod vid sättning.  Hur som fick vi upp allt och har jag tur får jag lite segling nästa helg. det vore cool att segla före 1 april...

Abbe hade en kompis hemma som skulle bo över... och det gjorde vi alla ombord.. Kul spännande och mysigt att tillbringa en lördagkväll ombord. Varmt och skönt och lite speciellt då det är tidigt på säsongen och första gången i år. Somnade som en stock vid 23 tiden men vaknade vid 4 tiden av att det ven i hela båten. Tittade på vindmätaren som sitter vid bingen och får se 15 m/s.. oj och den stiger upp till 20 m/s i byarna. Jaha..då var det dax för lite kolla tampar och lägga ut fler fendrar tur i nattens förbaskade mörker. Som tur var somande jag om snabbt och vaknade 08.00 av att kidsen körde data och playstation..


Vi bytte vattenpump för någon vecka sedan.. och nu är det tydligen dax för hydroforen att bytas.. Surt sa räven.. men det är bättre att fixa problemen direkt än senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar