Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



söndag 26 oktober 2008

100 nm 24 tim i slutet av oktober


En kompis har sin båt i Mälaren på vintern men missade att de stängt Danvikstullsbron.. Mao så är det bara att "gå runt" Landsort och in via Södertälje. Lättare sagt än gjort i oktober och särskilt då det blåser S 10-15 m/s. Men va fan vi testar.

Båten en Malö 40 Classic med endast ett par år på nacken. Otroligt fin och extremt välbyggd sjöbåt kändes stabil och säker.

Losskastning vid 16 på fredag afton och går mot Nynäs för att bryta "Hornet" på lördag morgon... När vi passerar Napoleonviken börjar det bli rejält mörkt och regnet börjar komma.. Vi passerar Dalarö och skall ta Torrbänken och ut Kycklingen konstateras att de stängt dessa fyrar helt sanslöst. Men med lite plottring så kommer vi ut i leden och efter Långgarnsfyr så börjar Mysingen häva. Måste säga att jag var lite glad att det var mörkt som i en skorsten, då slapp man liksom se sjön som vräkte över båten och fart som normalt låg på 6-7 knop stoppade som värst ner mot 3 knop. Det var ändå väldigt kul och spännande och vi kom trötta in till Nynäs vid 23 tiden. Efter en svår förtöjning väntade en Whiskey och rätt på puten. Losskastning vid 08.00 och ner mot Landsort och Herrhamra leden för att bryta runt i höjd med Skravelviken och gå norr om Galten upp mot Fifång. Det gick bra men det rundningen var lite tuff och sen kom sjön rätt in i sidan en bit.

Södertälje ligger bra långt från havet och det tog nästan 4 tim upp innan vi slussade och kom in i Grodatlanten. Väl förtöjda vid Jungfrusunds marina vid 16.00 och 24 tim från losskastning Lidingö. Kul att få se Landsort en sista gång i år den 25 oktober och just nu är jag mätt på att åka båt på en stund..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar