Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



onsdag 10 augusti 2011

Kalmar en positiv överaskning..

När man seglar mycket och ligger mest i naturhamnar så kan det vara skönt att komma till lite civilisation ibland. Många hamnar är just bara hamnar och de har inte så mycket att erbjuda då säsongen är kort. Men Kalmar är en mycket fin stad som vi blev förälskade i. Shoppingen var suverän hamnen var välorganiserad och fräsch med så väl resturanger (läs MC...) och även en fin skeppsfounering.. :)
Kalmars garanterat största kapsylsamling

Skepparens nya skjorta...

Trevlig restaurang i hamnen var helt klart värt ett besök..

Ölandsbron... är sjukt lång, kan inte förstå hur de räknade när de ansåg att det var värt att bygga denna... kan kanske ber på att Soliden ligger där....
Vi hade endast 12-15 nm från Borgholm ner till Kalmar och vi seglade och gick för motor den lilla biten som av någon anledning kändes längre än den var. Väl i hamn fanns en fin "longside" som vi bokat dagen innan. El och vatten precis invid båten och en fin utsiktsplats över hamnen från vår sittbrunn. Alla nöjd och glada... korta dagar till sjöss kan  vara bra tyckte inte bara Abbe och Oscar.. ;)
Här ligger vi ett par dagar och väntar in en skön vind för att ta oss ner till Utlängan och upp till Karlskrona. Dagarna bedrivs med shopping och löpning och en del av oss fick en lite kulturpoäng genom besök på slottet.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar