Välkommen till Vixens blogg


Yachting is more than a vacation. When you step onboard, it becomes a lifestyle...

Jag och min familj har bytt båt igen, nu till en X-Yachts 50. Vi är inne på vårt tredje varumärke inom segelbåtar,
vår första båt var en Sweden Yachts 38, därefter seglade vi Nautor's Swan i flera år (43, 46 och 48 fot).
Nu har vi alltså valt att testa X-Yachts. Här skrivs det om vårt intresse för segling och vår båt.

X-Yachts 50 är efterföljaren till Y-Yachts 482 och började byggas 2005 och byggdes fram till 2010.



onsdag 24 augusti 2011

Vidare norrut mot Byxelkrok..

Kort "stop-over" i Kalmar en sväng på resturangen och inköp av en sedan tidigare utsedd våtdräkt (till...) ett dopp i duschn och lite diskussioner med barnen. Vi tyckte vi var smarta när vi skickade Oscar, Abbe, Julia och Amanda på Mc Donalds och medans vi satt och vräkte oss på krogen..... men tiden gick och efter ett tag gick Anna bort för att kolla vart det tagit vägen.. Jo det hade egen fest på Mc... till personalens stora förtret.. lite pinsamt..



Galatea glider fram genom Kalmarsund i ett lugnt och sakta tempo


..Svaaja innan vi "kör om"

 Alltid skönt att veta att man kommer först ;)



Tidig losskastning och med en ganska kass segelsättning så lyckades även Galatea komma iväg utan att krock med någon annan båt i hamnbassängen. Där skall man inte sätta segel har vi lärt oss NU. Kurs mot Byxelkrok vilket blev en ganska lång dag där vinden till slut dör ut och vi puttrar motor sista timmarna.

Byxelkrok är lite skönt "tjommigt" med massa små bodar utmed hamnen som känns som "tourist trap" men vad fan det är ju Sverige. Som lök på laxen blev vi grundlurade på en grekisk restaurang i hamnen..
Här låg vi stilla en dag och hade det ganska bra, det är en sådan skön hamnvärd som driver hamnen. Super trevlig och målintriktad, han fick in 127 båtar i fiskehamnen, och den är inte stor.. tre till fyra led men alla fick plats.  Här ansluter även Stenka som kommit på efterkälken och nu är divisionen samlad för nästa etapp mot Visby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar